vrijdag 24 april 2009

Waar Luilekkerland ligt

Het opvallendste bericht deze week: astronomen hebben ontdekt dat de Melkweg naar frambozen smaakt. Een gevoel van triomf overviel Lucienne, die bij deze alle vier haar kinderdromen terugheeft:

1) De machine-die-een-antwoord-heeft-op-alle-vragen (leve internet!)
2) Het zichzelf eeuwig aanvullende snoepdoosje (op de een of andere manier vind ik altijd weer spekkies, chocolade-eieren en dropsleutels terug in ons keukenkastje)
3) De Luilekkerland-Melkweg uit de reclame van Milky Way in de Donald Duck, eind jaren zeventig/begin jaren tachtig (blijkt nu van frambozen, niet van chocolade te zijn, maar een kniesoor die daarop let!)
4) Mijn vierde uitgekomen kinderdroom blijft geheim, sorry.

Nederlands: Luilekkerland of land van Kokanje - Duits: Schlaraffenland - Frans: pays de cocagne - Engels: (land of) Cockaigne, land of plenty - Italiaans: paese di Bengodi, Cuccagna

4 opmerkingen:

Tom Paris zei

Ik ben maar even in mijn Donald Duck-collectie gedoken, op zoek naar de bewuste Milky Way-reclame. Dit zijn de vroegste die ik kon vinden:

Donald Duck 14-1981Donald Duck 19-1981Donald Duck 21-1981Donald Duck 38-1981Donald Duck 45-1981Gek genoeg kan ik me ook nog andere voor de geest halen, maar in het hele jaar 1982 kon ik niets vinden en toen was ik het zoeken wel weer zat... Ik zal later nog eens in 1983 gaan snuffelen :)

Lucienne Heemskerk Teksten & Vertalingen zei

Hoi Tom, dit is echt helemaal geweldig! Vooral de laatste staat op mijn netvlies gebrand. Bedankt voor het nazoekwerk en het inscannen. Als je er nog meer kunt vinden, dan houd ik me aanbevolen! (Zucht... jammer dat ik me een beetje aan mijn TAALblog-concept moet houden, anders had ik de plaatjes nu meteen rechtstreeks in een blog gezet!)

Lucienne Heemskerk Teksten & Vertalingen zei

Zoals je ziet heb ik het originele plaatje nu vervangen door die Milky Way-reclame!

Anoniem zei

Oohh, ik was op zoek naar plaatjes van deze reclame, & die op je blog, is de enige tot nu toe, die ik kon vinden. & Helaas, de links van Tom Paris, timen steeds uit.. zught...